Close

5. kansainvälinen kokous Brysselissä, Belgiassa, 17.-19. Joulukuuta 2018

Viides kansainvälinen kokous pidettiin Brysselissä joulukuussa 2018. Kaikki partnerit olivat paikalla ja heillä oli mahdollisuus saada uusia ideoita omia kahviloitaan varten, kun kukin partneri esitteli kehittämänsä innovatiiviset lähestymistavat. Viimeisistä käsikirjaan tarvittavista osista keskusteltiin ja käsikirjan englanninkielinen versio tulee olemaan netissä muutaman viikon sisällä. Tämän jälkeen partnerien tulee kääntää käsikirja omille kielilleen. Tämä on projektin viimeinen tuotos.

Kielikahvilat toimivat hyvin kaikissa maissa, ja Language Voices -sovellus on valmis, runsaasti materiaalia on saatavilla 13 kielellä ja käsikirja on lähes valmis.

Belgia on aloittanut toisen, erityisesti naisille tarkoitetun kielikahvilansa. Kahvila yhdessä lastenhoitopaikan kanssa on tilaisuus maahanmuuttajanaisille harjoitella kieliä ja sosialisoida ilman miesten läsnäoloa.

Espanja on aloittanut 4 kielikahvilaa eri kaupungeissa Andaluciassa.

Turkissa järjestetään teemaviikkoja, elokuvia, pelejä, kulttuuri- ja perinneiltoja, joihin kuuluu keskusteluja sekä väittelyitä.

Hollannissa on aloitettu kielikahviloiden järjestäminen vankiloissa pilottiprojektina, jotta voidaan selvittää, toimivatko kielikahvilat myös tässä ympäristössä.

Italia työskentelee Yhdysvaltalaisten yliopistojen kanssa, joten he levittävät tietoa projektista myös Atlantin yli.

Ruotsissa tarjotaan joka viikko “fika”-tapahtuma (kahvia ja pullaa) ruotsia ulkomaalaisille -tapahtumassa, josta osallistujat ovat kovasti pitäneet.