Close

De 5e transnationale bijeenkomst in Brussel, België, 17-19 december, 2018

De vijfde transnationale bijeenkomst vond plaats in december 2018 in Brussel. Alle partners waren aanwezig.  De partners kregen een kans om nieuwe ideeën te verwerven voor hun eigen cafés, aangezien elke partner zijn innovatieve benaderingen die onwikkeld waren tijdens de bijeenkomst presenteerde. De laatste onderdelen die nodig waren voor het handboek werden besproken en de Engelse versie van het handboek zal binnen een paar weken online zijn. Daarnaast moeten de partners het handboek vertalen naar hun moedertaal. Dit is de laatste output van het project.

De taalcafes werken goed in alle landen, de telefoonapp van Language Voices is gereed, tevens is er in 13 talen veel materiaal gemaakt en is het handbook bijna klaar.

België is speciaal voor vrouwen een vrouwencafé in de “tweede” taal gestart. Samen met de kinderopvang is dit een plaats waar vrouwelijke vluchtelingen ook de kans krijgen om de taal te leren en te socialiseren zonder dat mannen aanwezig zijn.

Spanje heeft 4 taalcafes opgezet in verschillende steden in Andalusië.

Tukey heeft thematische weken, films, games, cultuur en tradities allemaal inclusief discussies en debatten.

Nederland is taalcafe’s in gevangenissen begonnen als een pilotproject om uit te zoeken of de taalcafes ook in deze omgeving zullen werken.

Italië werkt samen met Amerikaanse universiteiten, waarbij de dissimenatie feitelijk nu ook transatlantisch is.

Zweden biedt elke week “fika” (koffie en broodjes) aan op hun “Zweeds voor buitenlanders” vergaderingen, wat zeer gewaardeerd werd door de deelnemers.