Close

Kielikahvilat

Belgia, Bryssel

 

 

Tule osaksi tehokasta integraatiota käymällä Cafe Linguassa. Tapaat ihmisiä ympäri maailmaa ja myös ihan naapurista ja voit nauttia yhteisöilmapiiristä.

Kieliä äidinkielenään puhuvat tuutorit tulevat sinua hauskojen pelien ja materiaalien kera ranskaksi, hollanniksi, englanniksi, turkiksi ja farssiksi. Paranna viestintää Cafe Linguassa!

Welcome Home International on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää tehokkaita ja kunnioittavia keinoja integroida pakolaisia ja maahanmuuttajia. Miten sen teemme? Ensimmäinen askeleemme tämän saavuttamiseksi on parempi viestintä.

Erasmus-rahoituksen ansiosta pidämme Language Voices Cafen joka toinen perjantai Boenjen, Zero Waste Caféssa: Place Colignon 18, 1030 Schaerbeek, Brussels

Language Voices -projektin tuotteena Welcome Home International julkaiseen Women’s Circle -tapaamisryhmän toukokuussa 2018. Tämä tulee olemaan vain naisille tarkoitettu kielikahvilatapahtuma, jonka pidetään arkiaamuna. Tämän lisäksi järjestämme vapaaehtoisten voimalla Lasten nurkkaustamme, jossa autetaan lapsia myös kielen ja kotitehtävien kanssa.

 

Suomi, Helsinki

Cafe Lingua in Helsinki on kansainvälinen, monikielinen tapahtuma, jossa osallistujat kokoontuvat puhumaan eri kielillä. Tapahtuma järjestetään kahvila-baarissa Helsingin keskustassa, ja sitä on järjestetty jo yli kymmenen vuotta.

Eri pöydissä puhutaan eri kieliä, ja yleensä paikalla on sekä natiivipuhujia että kielen opiskelijoita, ja pöytää voi halutessaan vaihtaa. Tapahtumassa on vapaata keskustelua, sosialisointia, pelien pelaamista ja muuta materiaalia. Suomen ja ruotsin pöydissä on tuutorit Suomen kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin avustuksella.

Tapahtuma järjestetään joka viikko, ja osallistujia on joka kerta n. 70-90 ja siellä puhutaan yli 10 kieltä.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen välillä, ja se on kaikille avoin.

Tapahtumaa mainostetaan pääasiassa Facebook-ryhmän “Cafe Lingua in Helsinki” kautta.

 

Italia, Sorrento

Language Cafe Sorrento on kansainvälinen, monikielinen tapahtuma, jossa osallistujat harjoittelevat eri kielillä puhumista. Se pidetään Sant’Anna Institutessa, via Marina Grande 16.

Sant’Anna Institute järjestää ulkomailla opiskeluohjelmia yhdysvaltalaisille yliopisto-opiskelijoille, italian kursseja ulkomaalaisille sekä vieraiden kielten kursseja paikallisille.

Ensimmäinen kielikahvilatapahtuma pidettiin maaliskuussa 2018. Eri pöydissä puhutaan eri kieliä, paikalla on sekä natiivipuhujia että kielen opiskelijoita, ja pöytää voi halutessaan vaihtaa. Tapahtumassa on vapaata keskustelua, sosialisointia, pelien pelaamista ja muuta materiaalia. Ja tietenkin kahvia ja kakkua!

Opettajat ja edistyneet opiskelijat Sant’Annasta auttavat meitä tuutoreina. Tapahtuma pidetään joka toinen torstai klo 18-20. Tapahtumassa on keskimäärin 15 osallistujaa ja 3-4 eri pöytää/kieltä. Tapahtumaa mainostetaan pääasiassa Facebook-ryhmän “Language Cafe Sorrento” välityksellä. Osallistuminen ja ilmaista ja kaikki ovat tervetulleita!

 

Espanja, Albuñol

“Language Cafe” -kielikahvilamme espanjaksi pidetään joka tiistaiaamu Albuñolissa, “Casa Pepe” -baarissa.

Tapahtumassa osallistujat harjoittelevat englantia ja espanjaa epämuodollisesti natiivipuhujien kanssa.

Tulevaisuudessa kielten lukumäärä tulee kasvamaan. Tapahtumassa on eri pöytiä, ja jokaisessa pöydässä harjoitellaan yhtä kieltä ja osallistujat voivat vaihtaa pöytää halutessaan. Käytettyihin materiaaleihin kuuluu kortteja, joissa on kuvia väittelyiden tai keskusteluiden aloittamiseksi tai aiheita mielipiteistä perinteisiin ja juhlapyhiin, sekä mm. lautapelejä, kortteja, muistipelejä, esineitä, jne.

Tuutorit vastaavat hyvästä ilmapiiristä, dynamiikasta ja viihtymisestä. Tarjolla on tietenkin myös runsaasti kahvia ja kakkuja! Osallistuminen on ilmaista ja avoinna kaikille, jotka haluavat harjoitella espanjaa tai englantia. Opiskelet ja pidät hauskaa samaan aikaan. Tapahtumaa mainostetaan julisteilla sekä pääasiassa Ceper Cehel de Albuñol -Facebook-sivulla.

 

Ruotsi, Kristianstad

Kieli Café Kristianstad Folkuniversitetetissä Ruotsissa Kristianstadissa alkoi joulukuussa 2017.

Meillä on ollut vapaaehtoisia Chripusta (Kristianstadin vanhusten yliopistosta) ja Rotary-järjestöstä Kristianstadissa. Vapaaehtoiset tulivat eri taustoista, esim. kielten opettajia, sairaanhoitajia, valvojia, jne. jotka toimivat kahvilassa avustajina.

Tapaamme tiistaisin klo 13.30-15.30, keskustelemme aiheista ja jakaudumme pienempiin ryhmiin, joissa käsitellään eri aiheita. Käyttämämme materiaali on vasta-alkajista edistyneille osallistujien tasosta riippuen.

Käytämme kuva- ja sanastokortteja, muistipeliä, kuvia ja tekstejä keskustelun tueksi. Usein he haluavat keskustella aiheista kuten “Miten löydän työpaikkoja?” ja “Mitä teen haastattelussa?” Osallistujat haluavat myös tietää ruotsin kielen kirjoittamattomista säännöistä sekä samankaltaisuuksista/eroavaisuuksista kulttuureissa ja tavoissa.

Kahvilaan osallistuu noin 14-30 henkilöä, ja meistä tämä lukumäärä on hyvä, sillä tällöin voimme saada kokoon 4-5 ryhmää eri aiheista ja eri tasoilla ja kaikilla on mahdollisuus puhua.

Suunnitelmissamme on, että kielikahvila jatkuu tulevaisuudessa ja toivomme osallistujien ja vapaaehtoisten määrän nousevan. Tavoitteena on laajentaa monilla eri kielillä. Kielikahviloissamme on hyvä ilmapiiri ja kaikilla on hauskaa, ja nautimme myös kupin kahvia ja kakkua.

 

Alankomaat, Maastricht

Language Cafe Maastricht on uusi monikielinen kielikahvila, joka pidetään joka viikko toukokuusta 2018 alkaen. Kahvila pidetään tiistaisin klo 18.00-20.00 Brasseria Tapijnissa, jota ympäröivät yliopistorakennukset ja tulevat luovat tilat ja se tarjoaa mahdollisuuden hollannin ja muiden kielten harjoitteluun epämuodollisessa ympäristössä.

Kaupungin maantieteellisen sijainnin ja kansainvälisen luonteen vuoksi toivomme tarjoavamme mahdollisimman monia eri kieliä ja osallistavamme Maastrichtin laajan kansainvälisen yhteisön. Tarjoamme kuva- ja keskustelukortteja, pelejä ja muuta materiaalia, jotta kahvilasta tulisi hauska ja jännittävä aktiviteetti kaikille osanottajille. Etsimme tuutoreita ja vapaaehtoisia kasvamaan kanssamme, joten jos olet natiivi tai sujuva kielen puhuja ja haluat jakaa kielitaitosi muiden kanssa, ota meihin yhteyttä Facebookissa “LCM – Language Café Maastricht” tai lcmaastricht@gmail.com.

Kahvilaa järjestää Katja Primozic Stichting Vrouw en Welzijn -organisaatiosta. Katja on hiljattain palannut Maastrichtiin asuttuaan ja opiskeltuaan Iso-Britanniassa, jossa hän työskenteli kielikoulussa monien vuosien ajan ja toivoo tuovansa yhteen ihmisiä kaikkialta maailmasta kotikaupungissaan!

 

Turkki, Bursa

Language Cafe Bursa on tapahtuma, joka pidetään Language Voices in Europe -projektin puitteissa. Language Voices -projekti on Erasmus+ -ohjelman projekti, jonka tarkoituksena on tukea kieltenoppimista.

Language Cafe Bursa -kielikahvila järjestetään joka viikko maanantaisin Sanat-Mahal Cafessa. Se pidetään säännöllisesti noin 50 osallistujan voimin.

Tarkoituksena on tehdä kielten oppimisesta helpompaa ja helpommin saatavilla olevaa yhdessä viihtymisen ja englannin, ranskan, arabian ja espanjan kielimateriaalien avulla. Jokaiselle kielelle saatavilla olevat tuutorit ovat vastuussa järjestelyistä ja tukevat osallistujien kielenkehitystä eri pöydissä. Tuutorit, joilla on äidinkielenään ranska ja espanja, rohkaisevat osallistujia oppimaan puhumalla epämuodollisen koulutuksen kontekstissa. Koulutusmateriaalit ovat epämuodollisia ja ne ovat projektipartnereiden valmistamia eri kielillä, kuten suomi, englanti, hollanti, italia, espanja, arabia ja turkki. Materiaaleina käytetään esimerkiksi kielikortteja, pelejä, kuva-aakkosia, keskustelukortteja jne.

Osallistuminen on ilmaista ja tapahtuma on kaikille avoin.

Lisätietoja saat Language Cafe Bursa Facebook-ryhmästä sekä Bursa Education -sivulta ja Youth Association -sivulta. Voit helposti kertoa meille, mitä kieliä haluat oppia täyttämällä kyselylomakkeemme. Löydät myös uutisia muista kielikahviloistamme.